fredag 10 juli 2009

BRA OCH DÅLIGA NYHETER

Babak fick igår beskedet att han har kommit in på sjöingenjörsutbildningen i Kalmar. Han är också fjärde reserv till sjökaptensutbildningen på Chalmers och första reserv på sjöningenjörsutbildningen på Chalmers. Grattis Babak!

Tristare nyheter är att han har fått avslag på sin ansökan om att vara med vid sin rättegång. Rättegången som avgör hur hans liv kommer att bli.

Beslut om när rättegången kommer att äga rum kommer att fattas den 28 juli.

---
Som uppföljning på vår vandring och manifestation för Babak så har vi nu börjat planera för en sittning utanför Migrationsverket i Kållered. Detta för att visa att vi fortsätter arbeta för en rättvisare bedömning av Babaks fall. På förslag kommer denna sittning att genomföras måndag och tisdag 20-21 juli, alltså om drygt en vecka. Det känns viktigt att vi lyckas genomföra en aktion av detta slag innan beslutet om rättegången fattas. Mer information om sittningen kommer snarast att skickas ut genom facebookgruppen och såklart här på bloggen.

Ett brev kommer även att skrivas som beskriver Babaks situation och det faktum att han har kommit in på högskolan. Det borde vara till Babaks fördel och kan tyckas som ett verkligt bevis på hur mycket han har kämpat, att han har blivit antagen och vill utbilda sig för sitt framtida liv här i Sverige. Detta kommer tillsammans med alla namnunderskrifter att överlämnas till Länsrätten av Babak och några elever personligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar