söndag 12 juli 2009

SITTNING FÖR BABAK

Måndag, tisdag 20-21 juli: SITTNING FÖR BABAK

I höst: högskola eller fängelse?

Hög tid för nästa aktion. Efter en lyckad vandring och manifestation är det dags för en sittning utanför Migrationsverket i Kållered.

Den aktuella situationen i Iran visar starkt varför det skulle utgöra en enorm fara för Babak att utvisas och tvingas återvända. Regimkritiska människor som höjer sin röst förföljs, fängslas eller avrättas. Mänskliga rättigheter existerar överhuvudtaget inte och kritik från omvärlden avvisas starkt.

Babak har blivit antagen till högskola och kommer till hösten att studera till sjökapten eller sjöingenjör i Kalmar eller på Chalmers – om han får stanna det vill säga.

Beslut om när rättegången kommer att hållas i Länsrätten fattas den 28 juli. Innan dess är det viktigt att vi än en gång genom aktion visar att vi motsätter oss utvisningsbeslutet och att vi kräver en ny, rättvis prövning av Babaks fall.

Att utvisa Babak till Iran är en förlust för det svenska samhället och strider emot de mänskliga rättigheterna. Vi borde kämpa tills beslutet ändras.

Receptionstid på Migrationsverkets Asylprövning är 08:30 - 12:00 varje dag. Sittningen bör vara bemannad under denna tid och även under eftermiddagen fram till klockan 18:00. Vill man engagera sig betyder det inte att man behöver sitta hela tiden, båda dagarna, men om alla sitter den tid de kan och vill så blir det förhoppningsvis alltid folk som sitter. Sittningen behöver ju dessutom inte bli en för oss tråkig tillställning - tvärtom! Mer som ett häng. Alla kan ta med sig en rolig sak, ett sällskapsspel eller vad som helst. En gitarr?

Snabbaste sättet att ta sig till Kållered station är med tåget, det tar 16min från Göteborgs central och kostar 25 kronor. Från tågstationen kan man gå till Migrationsverket, karta finns i länken nedan.

http://www.migrationsverket.se/swedish/karta/enheter/karta_kallered.html

ANSLUT ER, ALLA SOM HAR TID OCH MÖJLIGHET!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar